2010. május 28., péntek

035) MIT ESZÜNK KIWIFÖLDÖN

Elhatároztuk, hogy szánunk egy bejegyzést arra, hogy milyen izgalmas kajákat ütünk össze. Ezek a bejegyzések anyuék száméra lesznek érdekeses, ugyis ők kérdezgetnek mindig olyasmiket, hogy mit viselnek itt az emberek és mit esznek-isznak. Kezdjük tehát a mai ebédünkkel, amit nem csalás nem ámítás kb 15 perc alatt hoztunk össze és eszméletlen finomra sikeredett. Csak megjegyzem, hogy miközben ezeket a sorokat írom, esik az eső és süt a nap és egy DUPLA szivárvány látszik a kert végében :), Ime:















És akkor most jöjjön a fokhagymás-boros tintahal és avokádós krumpliköret receptje

A körethez sós vízben feltesszük főni a darabokra vágott krumplit, közben vajon megpárolunk (de csak rövid ideig, hogy ropogós maradjon) zsenge zöldbabot, ezt kicsit megsózzuk és lefedjük. Felvágunk darabokra két érett avokádót. A krumplit leszűrjük, összeforgatjuk a serpenyőben a babbal, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele petrezselymet, óvatosan belekeverjük az avokádó darabokat. Lehet egy kis olívaolajjal is meglocsolni, ha száraznak tűnik.
A tintahalakat ha fagyasztottak, akkor mikróban kiolvasztjuk, kiterítjük, késsel rácsosra bevagdossuk a belső oldalukat, besózzuk, csíkokra vágjuk, forró olajban rövid ideig serpenyőben pirítjuk. Amikor már majdnem kész, beledobunk mellé apróra vágott fokhagymát, és azzal kicsit összesütjük, illetve fel lehet önteni egy kis fehérborral és azzal sütni egy picit.
Nekünk végül ilyen lett, nagyon különleges és isteni finom volt :)


















Ez a kis videó pedig Tigger ténykedéséről készült, aki itt épp az ő kis szokásos módján bebocsátásért "könyörög", s egy kép a jól megérdemelt délutáni pihijéről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése