2012. június 16., szombat

075) BEJELENTKEZES

Par honap elteltevel illik ujra bejelentkeznem.
Termeszetesen zajlik a lakasfelujitas faradhatatlanul, illetve mi kellokeppen ki vagyunk faradva az biztos. Munka utan estenkent furni-faragni es aztan holtfaradtan agyba zuhanni nem tul kellemes. Csak az vigasztal, hogy miutan ket masik lakast mar felujitottunk (es rogton tovabb is koltoztunk ugyhogy egyaltalan nem tudtuk kielvezni az eredmenyet), itt vegre tovabb maradunk igy van ertelme beleolni az energiat.
Mivel mindennapos vasarlok vagyunk a helyi “praktiker” boltban, kis tulzasssal mar az egesz kornyek nyomon koveti hogy hol tartunk a lakasfelujitasban. Mar ismeros arckent udovozolnek a boltban, kerdezgetik hogy sikerult a csempezes, mi az ujabb projekt. Bar abban nem vagyok biztos, hogy kedvelnek, mert szerintem mindig olyan kerdesekkel allunk elo amitol a fuluk kette all (peldaul milyen csemperagasztot ajanlanak, ha azt akarom csinalni, hogy a konyhabutor tetejere raszerelek strukturalis falemezt, arra 6 mm-es  cementlapot, es erre 60*60 cm-es hatalmas csempet akarok rarakni, oldalt pedig kis mozaikcsempevel disziteni…..ize. szerinte csinaltassam meg a konyhapult szakertokkel…. szerintem meg az 4000 dollar…. a mi megoldasunk pedig negyedannyi sincs, amde hasonlokeppen igenyes konyhat eredmenyez…
Amikor a munkahelyen a felujitasrol beszelek mindig egyetertoen bologatnak, hogy hat igen, igen nehez is es faraszto az epitok menedzselese, meg az a sok zurzavar meg stressz. Mindig elmondom, hogy nem erted, en nem menedzselem a dolgot, hanem konkretan fogom a flexet, kimegyek a kertbe, kimerem es sajat kezuleg levagom a csempet, aztan felveszem a festos-glettelos munkaruhamat es lecsempezek a konyhaban... Ez persze rengeteg energiaval jar, de ha elolvasod a kettovel ezelotti bejegyzesunket, akkor megerted, hogy miert nem bizunk senki szakertelmeben, es inkabb magunkat szidjuk es korrigaljuk ha kell, hogy tenyleg olyan legyen a vegeredmeny amivel elegedettek lehetunk.
Hozzateszem en (Edi) meg nem vagyok ‘teljes jogu kiscserkesz”, ugy ertem bevallalom en hogy befurom ezt-azt meg lefureszelem meg egyebek, de aztan par perc mulva ugyis ott “sorakozok” Istinel, hogy ize, akkor pontosan hogyan is kell furofejet cserelni….
Greti fantasztikusan megedzodott mar idokozben: oruletesen zugo furogep es fafureszeles mellett vigan setalgat tolunk par meterre a kertben, vagy a csiszologep hangja mellett bekesen szunyokal a nappaliban. Szegenykem nem tudja kozolni, de latom a szemeben hogy a pokolba kivan minket a delutani sziesztaja kozben…..
Ugy terveztuk hogy legalabb a felso szint kesz lesz november-december tajekara, ami nem artana mert anyuek jonnek ki karacsonyra (igen, kuldtem harom repjegyet J),  es addigra jo lenne ha csokkenne a zurzavar.
Kicsit aggodom ezzel az utazassal kapcsolatban, tekintve, hogy a csalad egyedul utazik (kicsit luxus lenne ha hazamennek “felvenni” oket), senki nem beszel angolul es eletukben eloszor fognak repulni. Egy Becs-Taipei-Brisbane-Auckland utvonal talan nem a legkonnyebb elso “tanulout”. En szerintem jobban izgulok mint ok, (ok meg vigan mosolyognak szerintem egesz addig amig Taiwanban meglatjak a kriksz-krakszokat J) ezert mar el is kezdtem osszeallitani nekik egy informacios fuzetcsket, amit kepekkel es videokkal fogok illusztralni.
Idokozben probalunk kikapcsolodni hellyel-kozzel, peldaul nemreg voltunk a The Specials koncertjen. Mondjuk ez volt az elso es utolso alkalom hogy meghallgattam oket. Egy orat varattak a kozonseget, ami nekem nem szimpatikus  mert olyan erzesem lesz mintha ok tennenek szivesseget nekem hogy fellepnek (holott a kozonseg penzebol elnek), ugyhogy elmehetnek a fenebe.
Sokkal inkabb varom a Flight of the Conchords koncertjet, akik annyira nepszeruek Uj Zelandon hogy az elso eloadasra lehetetlen volt jegyet venni, mert az elso ot percben mind elfogyott. Egyebkent tenyleg zsenialisak,(kicsit dilis banda) de nagyon vicces a zenejuk is meg a kisfilmjeik is (par evvel ezelott csinaltak 2 evadnyi TV sorozatot, innen indult az egesz “orulet”)

http://www.youtube.com/watch?v=UNBD2sBT5F0
 http://www.youtube.com/watch?v=AqZcYPEszN8
 http://www.youtube.com/watch?v=g8qDNi2-Yg8
http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=f1MexyzgAvM

Ezenkivul mi is tortenik meg? Ja gen, hosszu ido utan verge elmegyek ismet fodraszhoz. (nem tul gyakran jarok, mondjuk 3 evente egyszer :), teszek majd fel kepet, hogy hogy sikerult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése