2011. október 29., szombat

067) AZ AUTO ES A TEJ


Ez egy megszivlelendo bejegyzes lesz.

Feluton hazafele (Raglanbol) vettuk eszre, hogy az egy liter tej, amit hutotaskaba ( nehany sorrel egyutt) beraktunk a kocsi csomagtartojaba, valahogy eltunt... mintha konnyebb lett volna a taska.
Persze nem tunt el a "draga", a rosszul racsavart kupak kovetkezteben, az egesz, 1 LITER tej szanaszet folyt az autoban.

Ha esetleg barki azt gondolna, hogy ez nem nagy problema, akkor elaruljuk, hogy egy liter tej, szinte kovethetetlen utvonalat tud bejarni /akarom mondani befolyni/ az auto aljaban, (mikozben persze a jarmu mozgasban van).
Az hagyjan, hogy a teljes csomagtarto tejben uszik, de masszivan alafolyik a hatso ulesek ala (az ulesszivacs szuperul magaba is szivja), az elso ules ala, a kocsi szunyegpadloja ala (nem a kis szonyegecskekrol van szo, hanem a lerogzitett padlo alatti reszrol), es megannyi kis fakkba es melyedesbe ami csak az auto alvazan letezik.

Termeszetesen az ember kitakaritja az autot, rendesen, alaposan. (majd lassan rajon, hogy meg sokkal de sokkal jobban szet kell szerelnie mint gondolta).

A par napos tej (egy kis hipos lemosoval keveredve is) iszonyat budos tud am lenni, lehuzott ablakok mellett is olyan mintha savanyu kaposztat erelnel a hatso ulesen.
Mit tehet az ember ilyenkor: megint szanaszet szedi az autot, es rajon, hogy hoppp, a paloszonyeg alatt is tej van....
A lakasban es kertben igy aztan most szanaszet hevernek a szarado, hipoval es ecettel lemosott, kimosott autoalkatreszek, ulesek es szonyegek, csak remeljuk, hogy egyszer meg "igazi" auto lesz belole.

Ez eleg nagy lecke volt, nektek akik olvassatok pedig legyen eletre szolo tanulsag:
KETSZER, nemis inkabb HAROMSZOR ellenorizd le, hogy a tej nem folyik-e sehol, mielott beteszed a csomagtartoba :(((((((((((((((

4 megjegyzés:

  1. A szódabikarbóna (asszem baking soda néven fut) állítólag csodákra képes szagtalanítás tekintetében.

    VálaszTörlés
  2. Gyááá,én is jártam hasonlóképp egyszer. Csak egy kevés ment ki a csomagtartóban, de nem tudatosult bennem. Viszont napokig lehúzott ablakkal jártam és el sem tudtam képzelni mi ez a cefreszag! Naggyon durva - őszíntén át tudom élni a helyzeteteket :)
    Puszi, Ercsó

    VálaszTörlés
  3. És én még azt hittem, hogy a ragacsos almalével rosszul jártam:) De legalább ha eladásra kerül az autó, nyugodt szívvel lehet a hirtetésbe írni: Alaposan kitakarított.

    VálaszTörlés
  4. Koszi mindenkinek az egyutterzest. A fertotlenitos szonyegtisztito hab a femre fujva csodakat tett. (egyelore) A kerdes, hogy a vanilia illat meddig fog kitartani, es hogy tenyleg megszuntette e a szag forrasat, vagy csak elnyomta. Lehet lesz meg egy kor a szodabikarbonaval egy par honap mulva.

    VálaszTörlés