2010. július 17., szombat

044) ZAJLIK AZ ELET

Üdv mindenkinek. Egy ideje nem jelentkeztem, mert igazából nem is volt sok megosztható történés. Anyuékkal persze mindig tartjuk a kapcsolatot, érdekes módon most sokkal többet beszélunk és többet tudnak a hétkoznapjainkról mint korábban. Éljen a digikorszak.
Legújabb hirünk, hogy megérkezett a várva várt konténerszállitmányunk, az összes doboz amit otthon nagy gonddal összepakoltunk és besuvasztottunk 3 köbméter 400 kiló szállitmányba. Alig vártam, hogy itt legyen, met várakozásaimmal ellentétben azért elkel itt egy két átmeneti kabát a téli napokon, én meg csak pulóverekkel indultam neki eredetileg. nem kis meló volt újra megszerezni ami egyébként a miénk :). Először is megérkezik a cucc a kikötőbe, mivel itt aztán fő a biobiztonság (ezt már sajnos a macskaexportnál is tapasztalhattuk) a cuccokat nem lehet csak ugy ripsz ropsz átvenni, megy minden egy átmeneti raktárba. El kellett mennünk először is a Biosecurity hivatalba bevallani, hogy van e bármilyen veszélyes anyag a holmik között. Olyasfajta rendkivül veszélyes dolgokra kell itt gondolni, mint pl méz, porzsákos porszivo, folyadékot tartalmazó gyógyszerek, fonott kosarak, fából készült disztárgyak, ezek a legveszélyesebbek. Sosem lehet tudni, hogy melyikbol maszik elö valami hatalmas magyar szornyeteg aki itt jol leterjed az ujzelandi hegyekben es egyszer csak megtizedeli a bikaállományt. Mi megprobálunk mindig mindent törvényesen csinálni, hiszen végülis nem azért vándoroltunk ki hogy egyből bármi bajba keveredjünk, úgyhogy megint töredelmesen bevallottunk mindent. Biza hoztunk két fonott kosarat, gyógyszereket és egy kis pirospaprikát. Na ezek miatt aztán a biohivatalnak azonnal intézkednie kellett és utasitottak, hogy hivjuk fel a raktárat, hogy azok hivjak fel oket, hogy akkor ok majd ketten tudjanak egyeztetni egy biovizsgálati időpontot. Logikus. na de persze a vizsgálatnál jó ha mi is ott vagyunk, különben muszáj lesz nekik fölvágni az összes dobozt, hiszen honnan is tudhatnák, hogy hol is rejtőzik a veszedelmes kosár meg a paprikaszörny. A viszgálat mellett a vámkezelést is el kell intézni, itt az egyetlen mázlink, hogy nem kellett behozatali vámot fizetni, mert még a megfelelő időben érkezett a cucc utánunk, és nem volt benne semmi eredetileg csomagolt és használatlan cucc. Miután kifizettük az összes közreműködő hatóság diját, végre kiengedték a dobozokat. 430 kilót nem lehet csak úgy berakni a kocsiba, vonóhorgunk pedig (még) nincsen, meg kellett tehát szervezni a szálltást a raktárba. (még albérlet sincsen és a house sitting helyre mégsem állthattunk be, hogy lenne itt pár aprócska holmi, amit beraknánk a családi garázsba....), szóval a magyar szállitmányozó itteni partnercégével megszerveztük, hogy szállitsák a cuccokat a Kiwiselfstorage-ba. Ez egy roppant jó találmány, viszonylag olcsón kap az ember egy kóddal és lakattal védett raktárhelyiséget, kulcsot, és bármikor kivehet-betehet bármit. Sokkal olcsóbb mintha pl. egy garázst béreltünk volna, és pont akkora helyiséget lehet bérelni amekkorára szükség van. Épp most voltunk elhozni néhány cuccot....
Ez már majdnem az utolsó akadály amivel meg kell küzdenünk, (előzőek csak emlékeztetésképpen, munka, autó, lakás, macska, konténer), már csak egy van hátra, lejár a house sitting megállapodásunk pár hét múlva ugyhogy ideje lassan albérletet keresni. nagyon nem akaródzik.... jól éreztük itt magunkat, Sebastiannal is eléggé összebarátkoztunk, a ház is szuper volt, csendes kis kerttel, az egyik legjobb környéken. Persze azért jó lesz végre megint magunk lenni és ideje lenne már nekünk is egy kisebb partit szervezni, ide sajnos senkit nem tudtunk meghivni.
Jaj el ne felejtsem megemliteni Grétit. Még mindig szuperül van a kis tottyos, egész jól megvannak az üreg cicával, akinek nincsen foga, ezért lopkodja Gréti zacskós-whiskas-át , Gréti meg lopkodja az öregcica senior menüjét, mert neki meg uncsi a másik. Vagy nemtudom. Lényeg, hogy sose az a jó amit adok, hanem PONT a másiké kell. :))) Egy darabig nyakörvvel engedtem csak ki, de ebből már otthon volt egy kis probléma, amikor beakadt valamibe és eléggé megrántotta a nyakát, ugyhogy ha nem muszáj nem adom rá. Sajna nemsoká megint költöznünk kell és nem hiszem, hogy ez lesz az utolsó alkalom, de remélem továbbra minden rendben lesz. Olyan helyet szeretnénk választani, ahol azért leglább egy évet eltöltünk... kicsit nekem is elegem van már a nomád életből... szeretnék egy olyan helyen lakni végre ami közös és a miénk. De ez még kicsit odébb van.
Most sajna nem készültek fényképek, de igérem nemsoká teszek fel megint.
Sokszor puszilok mindenkit. Edi

3 megjegyzés:

  1. Sziasztok!

    Megkérdezhetem, hogy nagyságrendileg mennyibe került a konténer kiszállítása és mennyi idő alatt érkezett meg?

    Köszönettel
    Peti

    VálaszTörlés
  2. Szia,
    Bocsanat de ezt a kerdest csak most vettem eszre, egy honap alatt ert ide, osszesen minden szallitasi es adminisztracios (otthon es itt is kellett fizetni) dijakkal egyutt 290.000 Forintba kerult. Attol fugg persze hogy milyen nehez es mennyi helyet foglal. Mi osszesen 430 kilogrammnyi cuccot hoztunk ki es 3 kobmeternyi helyre sikerult (osszetomoriteni).
    Ha megadod az email cimed szivesen elkuldom hogy pontosan mire mennyit fizettunk es melyik szallitmanyozo ceggel inteztuk.
    Udv
    Edi

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    Köszönöm szépen a választ és ha a "publikus" részleteket el tudod küldeni a bagipeter79kukacgmail.com címre azt mégegyszer megköszönném.

    Üdv
    Peti

    VálaszTörlés